JPMorgan: Grijsschaal Inflows Maak een Bitcoin Correctie Onwaarschijnlijk op dit moment

De prijs van Bitcoin is de afgelopen maanden gestegen en bereikte onlangs een nieuw record van 24.291,38 dollar.

Sommige bitcoin-liefhebbers beweren dat de opwaartse trend wordt bevorderd door de instroom van langetermijnbeleggers in de crypto-ruimte, waarbij bitcoin wordt gezien als een hedge tegen de inflatie. Anderen zijn er vast van overtuigd dat diverse Bitcoin Era de speculaties over de cryptocurrency hebben verhoogd en de rally van brandstof voorzien.

De strategen van de Amerikaanse multinationale investeringsbank en financiële dienstverlener JPMorgan Chase &Co. geloven dat een Bitcoin-correctie alleen mogelijk is als de instroom van fondsen in de grote cryptofondsen substantieel wordt verminderd.

Volgens een Bloombergrapport van maandag verklaarden deze JPMorgan Chase strategen onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou dat de instroom in het grootste verhandelde cryptofonds ter wereld, Grayscale Bitcoin Trust, de kans op een bitcoin-correctie waarschijnlijk erg klein zal maken.

Het rapport merkte op dat het totale vermogen onder beheer (AUM) in de Grayscale Bitcoin Trust is gestegen van $2 miljard naar maar liefst $13,1 miljard sinds begin december 2019, wat overeenkomt met de huidige bullish trend van de digitale valuta.

Volgens de strategen is het Trustfonds getuige van een instroom van ongeveer $1 miljard per maand. Ze voegden er verder aan toe dat deze instroom in het Trust Fund „te groot is om elke positie te laten afwikkelen door momentum traders om een aanhoudende negatieve prijsdynamiek te creëren“.

Ze kozen ervoor dat een aanzienlijke vermindering van de instroom in het Grayscale Bitcoin Trust Fund een Bitcoin-correctie zou stimuleren, vergelijkbaar met wat er in juni 2019 was gebeurd.

Verschillende grote institutionele beleggers en beleggingsmanagers zoals Microstrategy, Square, Paul Tudor Jones en Stan Druckenmiller hebben zich allemaal gewaagd aan de crypto-industrie, met Bitcoin als toegangspoort.
Komt er nog meer instroom voor Bitcoin?

Onlangs nog twitterde Elon Musk, CEO van Tesla, dat hij wilde weten of grote transacties, waarbij Tesla’s balans wordt omgezet in bitcoin, kunnen worden uitgevoerd zonder de markt negatief te beïnvloeden.

Hij kreeg een bevestigend antwoord van Michael Saylor, de CEO van Microstrategy, die zelfs aanbood om zijn draaiboek te delen met Tesla’s miljardair CEO.