Novogratz zegt dat economische steunmaatregelen de bitcoin versterken.

Op CNBC sprak Galaxy Digital CEO Mike Novogratz opnieuw over het enorme potentieel van Bitcoin.

Hij benadrukte ook dat de Amerikaanse autoriteiten de creatie van een digitale versie van de dollar moeten versnellen.

Novogratz noemde China als voorbeeld, dat al uitzonderlijke resultaten heeft geboekt in de ontwikkeling van digitale valuta (CBDC). Slechts een miljardair gelooft dat de digitale versie van de Amerikaanse dollar een gedecentraliseerd instrument zal zijn.

Wat de Bitcoin Loophole prospects betreft, voorspelde Novogratz dat we zeer binnenkort zullen zien hoe BTC boven de 10.000 dollar zal breken.

Als de munt de weerstand op dit niveau overwint, dan is het nemen van de 14.000 dollar net om de hoek. Na het nemen van deze mijlpaal zal Bitcoin de race drie jaar geleden moeten herhalen en de $ 20.000 overschrijden.

Novogratz deed eerder soortgelijke uitspraken. Hij vestigde regelmatig de aandacht op het financiële beleid van staten die fiatgeld in de economie injecteren, waardoor de inflatie toeneemt. Als gevolg daarvan neemt de aantrekkelijkheid van alternatieve instrumenten toe. Bitcoin zal van deze trend profiteren.

De miljardair wees ook op het grote belang van de institutionele adoptie van cryptografie. De overgang van de grote spelers naar BTC zal zorgen voor een versterking van de munt in de komende 24 maanden.