Vad händer om Satoshi Nakamoto var Satoshi Nakamoto hela tiden?

Leah McGrath Goodman behåller sin tro på att Dorian Nakamoto var grundaren av Bitcoin.

Leah McGrath Goodman, Newsweek-journalisten som utnämnde den japansk-amerikanska mannen Dorian Satoshi Nakamoto till Bitcoin grundare 2014, fördubblar sin anspråk

I ett avsnitt 25 augusti av Pomp Podcast med Anthony Pompliano avslöjade McGrath Goodman detaljer om forskningen angående hennes ursprungliga Newsweek-berättelse inklusive hennes skriftliga korrespondens med Dorian Nakamoto.

Journalisten tog Pomp genom sin utredning och sa att det hade varit relativt enkelt att kontakta några av de „topp tio“ Bitcoin-pionjärerna via e-post innan publiceringen av berättelsen i mars 2014.

Gavin Andresen och Hal Finney tillhandahöll vardera nyckelinformation som fick McGrath Goodman att tro att hon letade efter en enda person, snarare än ett team – och att det inte var Bitgold-uppfinnaren Nick Szabo.

„[Han] var en mycket framträdande kandidat för många människor men han var uppenbarligen inte fri att göra som det var för att de som talade med Satoshi sa vad som måste göras för att skapa koden,“ sa McGrath Goodman.

„Hans resväg matchade inte alls – som en mycket upptagen person – i hela två år som mycket tyst arbetade.“

Ett viktigt bevis i McGrath Goodmans ursprungliga berättelse om den 64 år gamla kaliforniska bosatta Dorian Nakamoto, var hans uttalande framför flera vittnen, där han sa att han ”inte längre var inblandad i det”, till vilken tolkades allmänt som att han hänvisade till Bitcoin.

”Jag kan inte diskutera det,” säger Dorian. ”Det har överlämnats till andra människor. De ansvarar för det nu. Jag har inte längre någon anslutning. ”

McGrath Goodman sa att en av de saker som hon tyckte mest besviken var Dorians påstående „i eftertid att han inte visste [vi talade om Bitcoin].“

„Han visste definitivt att vi pratade om det: vi hade pratat om det i veckor innan jag faktiskt fysiskt besökte honom.“

McGrath Goodman citerade också bevis som direkt kopplade Satoshi till Dorians plats i Los Angeles, eftersom Finney hade publicerat data från en kraschad fil avsedd för Bitcoin-grundaren att fixa.

„Den hade en IP-adress i den som ledde oss till samma grannskap som Dorian bor i, i LA,“ sa journalisten till Pomp.

Den sanna identiteten av Satoshi Nakamoto är den heliga informationsgralen för de i kryptogemenskapen.

Det stora utbudet av kandidater inkluderar Craig Wright , en australisk man som ofta kallas „Faketoshi“. Andra spekulerar fortfarande att Szabo kan vara Satoshi eller Blockstream’s Adam Back. Till och med Finneys namn bär vikt för sin tidiga roll i cryptocurrency-utvecklingen. Teknikpionjär John McAfee har inte sagt att han är Satoshi , men är „99% säker“ att han vet vem det är.